Max Studio, Westbourne Grove, London

client: Max Studio
engineer: Peter Corcoran
status: Completed 2012
role: Structural Engineers

Leon Max, owner of Max Studio, an American based fashion house opened his first flagship European store in Westbourne Grove, London.  The store occupies two neighbouring properties at ground floor and basement but previously these were separate.  Our brief included the removal of the party wall at ground and basement levels to open up the retail units.

The store is in a Conservation Area and care was required to support the elegant villa above.  It was necessary to install a steel frame at ground floor and basement levels on a new reinforced concrete ground beam to support the party wall over.  New floors and a new staircase were designed and installed.  The stair and balustrading is a showpiece and constructed of 15mm thick corten steelwork.